Bæredygtige facadeløsninger

Bæredygtighed er en del af Nordisk Profils DNA

Som virksomhed, der udvikler og producerer facadeløsninger, er det vores ansvar at bidrage til en positiv og bæredygtig udvikling i byggebranchen.

Vi skaber balance mellem løsning, økonomi, kvalitet, udførelse samt drift og vedligehold. Det giver et transparent og dokumenterbart grundlag for projektets interessenter og er med til at understøtte krav og ambitionsniveau.

For Nordisk Profil er bæredygtighed ikke et selvstændigt element, der kan tages ud af den “byggetekniske ligning”. Graden af bæredygtighed afhænger altid af kundens ambitionsniveau, den økonomiske ramme og mulighederne på det enkelte projekt.

NÅR ARKITEKTUR, FUNKTIONALITET OG bæredygtighed GÅR HÅND I HÅND

ALUMINIUM

Nordisk Profil har markedets eneste bæredygtige facadesystem med certificeret bæredygtig Greenline Aluminium.

Greenline Aluminium er produceret af 100% indsamlet og genanvendt aluminium og bruger kun 5% af den energi, der bruges til at fremstille primær aluminium.

TRÆ

Trælameller er fremstillet af FSC® og PEFC™ certificeret træ. Dette garanterer ansvarligt og bæredygtigt skovbrug og sporbarhed gennem hele forsyningskæden.

Thermobehandlingen sikrer formstabilitet og unik levetid med en holdbarhed op til +50 år, afhængig af træsorten.

BRANDHÆMMER

Til trælamellernes imprægnering benyttes kun Burnblocks brandimprægnering. Den er 100% giftfri, miljøvenlig og naturlig nedbrydelig.

Det er også markedets eneste brandhæmmer, der har opnået akkreditering, godkendelse og fuld klassifikation i henhold til EN 16755.

vores værdikæde

Fabrikation

Nordisk Profil producerer alle facadelameller i både træ og aluminium. Via specialdesignede processer sikrer vi, at lameller produceres og leveres forsvarligt med mindst mulig belastning for miljøet.

Der er fokus på kvalitet og bæredygtighed i hele fabrikationsprocessen, og vi stiller høje krav til vores samarbejdspartere.

Byggefase

Vi leverer alle komponenter til facadeløsningen. Det betyder én leverandør til hele løsningen.

Uanset materiale til en ny konstruktion eller renovering, sørger vi for, at alle elementer ankommer sikkert og klar til brug og direkte klar til montering.

Brugsfase

Nu er facaden funktionsdygtig og vil stå knivskarp i mange årtier frem.

Facadeløsninger fra Nordisk Profil er forberedt for termisk bevægelse og designet til at modstå nordiske klimaforhold. Det betyder en facade med lang levetid som i træ vil patinere smukt over tid.

Nedrivning

Vi har fokus på at gøre det så simpelt og effektivt som muligt at demontere et facadesystem fra Nordisk Profil.

Monteringssystemet tager højde for dette, så lamellerne også kan genbruges på ny.

 

Genanvendelse

Vi er stærke fortalere for genanvendelse. Vores facadeelementer designet og fremstillet til genanvendelse, når de har udtjent deres formål. Ved at gøre det muligt at genanvende materialerne, bidrager vi til reducering afaffald og minimerer behovet for nye råmaterialer.

Vi stræber efter at støtte en bæredygtig cirkulær økonomi, selv efter vores produkters levetid.

Genbrug

Det er både økonomisk, bæredygtigt og fordelagtigt med en facade, der kan genbruges og få nyt liv. Det ligger i vores DNA at udvikle produkter, der med sin lange levetid samt materialesammensætning og nemme montering tager højde for genbrug.

Således muliggør vi genbrug af alle vores facadeløsninger og bidrager til fremtidens bæredygtige byggeri.

Vi tænker bæredygtighed ind i alle vores facadeløsninger

Greenline Aluminium er produceret af 100% indsamlet og genanvendt aluminium og bruger kun 5% af den energi, der bruges til at fremstille primær aluminium.

Trælameller er fremstillet af FSC® og PEFC™ certificeret træ, som garanterer ansvarligt og bæredygtigt skovbrug og sporbarhed gennem hele forsyningskæden.

Til trælamellernes imprægnering benyttes kun Burnblocks brandimprægnering. Den er 100% giftfri, miljøvenlig og naturlig nedbrydelig. Og markedets eneste brandhæmmer, der har opnået akkreditering, godkendelse og fuld klassifikation i henhold til EN16755.

VI TAGER STILLING TIL, HVORDAN FACADER DESIGNES, OPFØRES OG VEDLIGEHOLDES

Kontakt os

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig snarest muligt.

Der skete en fejl da du ville indsende formularen. Prøv venligst igen senere.