Woodfac træfacade

Patenteret dansk facadesystem med brandsikre trælameller

Woodfac er et system, hvor arkitektur og funktionalitet går hånd i hånd. Det kan skræddersys og tilpasses som ønsket uden at gå på kompromis med den arkitektoniske frihed.

Grundtanken bag Woodfac er et enkelt, nemt og modulært system i eksklusiv kvalitet, der bidrager til et klimavenligt, brandsikkert og fremtidssikret byggeri.

Lamellerne designes i valgfrie længder og med variabel cc-afstand og monteres horisontalt, vertikalt eller som loft og tag. Dette giver ’frihed til at vælge’, og gør det muligt at tilpasse facadeløsningen til bygningen og ikke omvendt.

Uanset ønsker og behov leverer vi en komplet løsning og sikrer, at facadedesignet fuldendes ud fra de arkitektoniske og byggetekniske krav.

Vi yder professionel rådgivning og sparring omkring løsning, design og brandtekniske krav, som er afgørende for at komme godt i mål med facadeprojektet.

Kun kreativiteten sætter begrænsning for en Woodfac facadebeklædning!

Brandteknisk End Use klassifikationstestet og godkendt iht. EN 14915

Holdbarhed (Durability), godkendt efter standarden EN 16755

Vedligeholdelsesfri

Ingen synlige skruer

Indbygget termisk bevægelse

Ubegrænset designfrihed

Hurtig og nem montering

Modulært system

træfacader som åbent eller lukket system

click

Woodfac Click er et åbent system med valgfrie trælameller på en bagvedliggende aluminiumstruktur. Med indkig til bygningens bærende facade er det muligt at komponere en levende arkitektur, skabt gennem lys, skygger, materialer og design.

Til systemet tilbydes hjørneløsninger, forskellige afdækningsprofiler, løsning til buede facader samt forstærkningsprofiler, der muliggør stort fritspænd både horisontalt og vertikalt.

Woodfac Click er særlig velegnet til beklædning af parkeringshuse.

Med det åbne facadesystem bliver det nemt at give parkeringshuse en vis wow-effekt. Der bygges mange parkeringshuse blandt flotte boligblokke, og hvorfor ikke gøre dem lige så indbydende at se på som deres miljø og omgivelser.

Med trælameller som beklædning, får man muligheden for at konstruere flotte og tidsløse parkeringshuse med et naturligt og varmt udseende, der over tid udvikler en smuk patina.

Panel

Woodfac Panel er et lukket system, der fungerer som en klimaskærm. Systemet består af valgfrie trælameller monteret på alupaneler. Alupanelerne beskytter bygningen mod vejrpåvirkninger og har en bagvedliggende ventilation, der sikrer, at facaden kan “ånde”.

Panelløsningen består blandt andet af variable single-, dobbelt- og hjørnepaneler med standsede huller til facadeskruer, der skjules, når panelerne klipses sammen.

Til systemet tilbydes et bredt program af tilbehørsprofiler til afslutninger og indramninger af døre, vinduer (lysningsprofiler) og andre facadeelementer.

Termisk bevægelse

Termisk bevægelse på en bygnings facade refererer til den naturlige udvidelse og sammentrækning, som materialer oplever som reaktion på ændringer i temperatur.

I alle vores facadeløsninger er der integreret termisk bevægelse, så systemernes enkeltkomponenter kan bevæge sig individuelt i forhold til hinanden. Dette sikrer, at der ikke forekommer indre spændinger, belastninger eller strukturelle skader i både enkeltkomponenter og som samlet facadeløsning.

Struktur i aluminium

Vi anvender kun certificeret Greenline Aluminium.

Greenline Aluminium er produceret af 100% indsamlet og genanvendt aluminium, og bruger kun 5% af den energi, der bruges til fremstilling af primær aluminium.

Aluminium er ekstremt formbart, som betyder, at vi kan fremstille skræddersyede lameller, profiler og komponenter tilpasset hvert enkelt projekt.

Trælamel

Det er vigtigt at vælge en træsort til facadens lameller, der både sikrer det ønskede udtryk og lever op til væsentlige faktorer, som lang levetid, formstabilitet og dokumenteret brandklasse.

Nordisk Profil anvender kun træ, der er FSC® eller PEFCcertificeret. Dette garanterer ansvarligt og bæredygtigt skovbrug og sporbarhed gennem hele forsyningskæden.

Thermobehandlingen sikrer formstabilitet og unik levetid med en holdbarhed op til +50 år, afhængig af træsort.

Termisk bevægelse

Struktur i aluminium

Trælamel

stilren facadebeklædning til alle former for nybyggeri eller renovering

Skandinavisk arkitektur er kendt for sit enkle, funktionelle og æstetiske design og ikke mindst bæredygtige tilstræbelser. Og det er netop også principperne bag Woodfac facadesystem.

Med lameller i valgfrie træsorter fås en naturlig og indbydende facade, der på pæneste vis tilpasses sine omgivelser, og som kan designes præcis, som ønsket.

Woodfac er brandteknisk systemtestet og et ganske sikkert og fordelagtigt valg til en miljømæssig og økonomisk bæredygtig facadeløsning.  Ligesom en facade beklædt med Woodfac trælameller er et vedligeholdelsesfrit og unikt system, der ikke findes magen til.

Styr på detaljen

Detaljegraden på en opsat facade er afgørende for et flot, unikt og skarpt look.

I Nordisk Profil har vi stort fokus på at give vores kunder en eksklusiv facadeløsning der i både valg af materialer, design og funktion formår at vække begejstring.

Lameller er nøje udvalgt og skal leve op til vores strenge krav, så kun de bedste opsættes.

Særligt for facader fra Nordisk Profil er også monteringen, som er helt uden synlige skruer. Det giver facaden et rent og skarpt udtryk, som ikke spoleres af borehuller i de flotte trælameller.

Frihed til at vælge

Bygningers forskellighed, variation og enestående arkitektoniske udformninger er med til at gøre bybilledet levende og spændende.

Den udvikling ønsker Nordisk Profil at bidrage til ved at tilbyde fleksible og komplette facadeløsninger, der med sit ophængssystem, giver mulighed for at skabe kombinationsfacader med et varieret udtryk og design.

Woodfac kan forenes med partielle løsninger og kombineres med eksempelvis perforerede plader, strækmetal, trapezplad­er, profilplader etc. Ligesom alle lameller kan monteres vertikalt som horisontalt og som buede facade, hvilket giver et ganske blødt og organisk udtryk.

Det er ’frihed til vælge’ og frihed til at skabe de mest unikke facader.

Garanti for brandsikkert facadesystem

Nordisk Profil sætter ganske høje standarder for brandsikkerheden og er på forkant med End Use løsninger.

Faktisk er Woodfac, som opsat facadesystem, markedets eneste facadeløsning, der er End Use testet og godkendt iht. BR18 og bestået til B-s1,d0 / B-s2,d0 - afhængig af træsort.

​Kravene til en brandsikker facade er mange og fortolkningen oftestforskellig. Men er ønsket en smuk og naturlig facade, er der rådgivning og sparring af få hos Nordisk Profil.

Vi er specialister omkring brandklasser, krav, regler og dokumentationsbehov for facadeløsninger med trælameller.

Læs mere om brand & sikkerhed her.

Skal vi projektere?

Det er afgørende at komme godt fra start inden selve byggeriet går i gang. Projekteringsprocessen skal ses som byggeriets første og meget vigtige byggeklodser – og de byggeklodser, kan du overlade trygt og risikofrit til Nordisk Profil.

Du er garanteret specialistprojektering og professionel rådgivning fra idé til opsat og fuldendt facade.

Læs mere her.

UDENDØRS TRÆLAMELLER,
NÅR FACADEN SKAL IMPONERE

Træ er et fantastisk materiale og helt unikt at bruge som facadelamel. Udendørs trælameller udstråler nemlig tidløs elegance og skaber som facadebeklædning et smukt visuelt udtryk, som både er varmt, eksklusivt og naturligt at se på.Vejr, vind og sol vil over tid patinere træet i smukke grålige nuancer. Men ønskes en facade med patineret look, fra første opsatte facadelamel, er det også muligt.Nordisk Profil tilbyder naturlig præpatinering, som sikrer, at alle lameller patineres ens inden opsætning. Og i tæt samarbejde med arkitekt og bygherre står vi for hele patineringsprocessen fra produktionsstart til færdig patinering.Se det eksklusive projekt Papirøen, hvor præpatinerede facadelameller er opsat.

Projekter

Comwell Hotel Middelfart

Rigshospitalet i Glostrup

Frekvensen

Papirøen