top of page
P-hus Havnemøllen, alu-lameller, Nordisk Profil (27).jpg

Komplet facade-løsning i genanvendt aluminium

100% bæredygtigt 
 

Ingen synlige skruer
 

Vedligeholdelsesfri
 

Indbygget termisk bevægelse
 

Ubegrænset designfrihed

Nordisk Profil leverer facader i 100% aluminium. Løsningen består af aluminiumlameller på en aluminiumstruktur, som giver et enkelt og knivskarpt look – også helt tæt på.

Facadesystemet giver stor designfrihed og gør det muligt at tilpasse løsningen til bygningen og ikke omvendt. Hvad enten der skal bygges på ny, renoveres eller tilføjes et nyt designelement til en facade, bliver det lettere at forene ønsket design og omgivelser uden at gå på kompromis med kvaliteten. 

 

Lamellerne designes og udvikles specifikt til bygningen, præcis som kunden ønsker det. Og altid i et tæt samarbejde med Nordisk Profil.

Vælg mellem to facadesystemer

En løsning med aluminiumlameller leveres som et Napsu Click eller Alufac Panel system alt efter ønske til facadens funktion og udseende. Napsu Click er et “åbent” system med indkig til bygningens bærende facade, hvor Alufac Panel er et “lukket” system, der fungerer som klimaskærm for selve bygningen.

Napsu.jpg

Napsu Click

Napsu Click er et åbent system bestående af alu-lameller klikket på en monteringsskinne. Med udsyn til bygningens bærende facade kan der komponeres en levende arkitektur, skabt gennem lys, skygger, materialer og design.

Til systemet tilbydes hjørneløsninger, forskellige afdækningsprofiler, løsning til buede facader samt forstærkningsprofiler, der muliggør stort frit spænd både horisontalt og vertikalt.

 

Facaden monteres enkelt, hurtigt og med høj præcision. Det er “plug and play” og lige så nemt, som det lyder. Desuden monteres Napsu Click uden synlige skruer og beslag.

Alufac_MB_edited.png

Alufac Panel

Alufac Panel er et system ​​med alu-lameller monteret på et alu-panel. Det fungerer som en lukket klimaskærm, der beskytter bygningen mod vejrpåvirkninger og samtidig har det en bagvedliggende ventilation, der sikrer, at facaden kan “ånde”.

 

Panelløsningen er uden synlige skruer og beslag og består blandt andet af variable single-, dobbelt- og hjørnepaneler med huller til facadeskruer, der skjules, når panelerne klipses sammen. Farvevalg til lamel og panel er uafhængig af hinanden og kan adskille sig, hvis der ønskes forskellige farvekombinationer. 

 

Til systemet tilbydes et bredt program af tilbehørsprofiler til afslutninger og indramninger af døre, vinduer (lysningsprofiler) og andre facadeelementer. Således kan hele facaden “pakkes” ind i en komplet facadeløsning fra Nordisk Profil.

Enkel montage, laveste klimaaftryk og unik levetid

Facadesystemets enkle plug and play konstruktion sikrer hurtig montage med høj præcision, der kan løse (næsten) enhver tænkelig facadekonstruktion enkelt, robust og hurtigt. 

 

Napsu og Alufac er markedets eneste 100% bæredygtige facadesystem med en miljøbelastning på kun 0,89 kg CO2 pr. kg aluminium. Nordisk Profil kan desuden levere Greenline certifikat, der dokumentere 100% indsamlet og genanvendt aluminium samt EPD-rapporter, der dokumenterer, at der kun anvendes 5% energi ift. fremstilling af ny aluminium. Læs mere om Green Aluminium her.

Alu-facader kræver ingen vedligehold og har en forventet levetid på +70 år. Dog er aluminiums faktiske levetid ukendt, da 75% af al produceret aluminium stadig er i anvendelse, og mere end 50% stadig er i sin første form.

bottom of page