Napsu alufacade

Patenteret dansk facadesystem med alulameller opsat på en struktur af aluminium

Napsu er et system, hvor arkitektur og funktionalitet går hånd i hånd. Det kan skræddersys og tilpasses præcist som ønsket uden at gå på kompromis med den arkitektoniske frihed.

Grundtanken bag Napsu er et enkelt, nemt og modulært system i eksklusiv kvalitet, der bidrager til et klimavenligt og fremtidssikret byggeri.

Lamellerne designes i valgfrie længder og med variabel cc-afstand og monteres horisontalt, vertikalt eller som loft og tag. Dette giver ’frihed til at vælge’, og gør det muligt at tilpasse facadeløsningen til bygningen og ikke omvendt.

Uanset ønsker og behov leverer vi en komplet løsning og sikrer, at facadedesignet fuldendes ud fra de arkitektoniske og byggetekniske krav.

Vi yder professionel rådgivning og sparring omkring løsning, design og byggetekniske krav, som er afgørende for at komme godt i mål med facadeprojektet.

Kun kreativiteten sætter begrænsning for en Napsu facadebeklædning!

100% indsamlet og genanvendeligt aluminium

Vedligeholdelsesfri

Ingen synlige skruer

Indbygget termisk bevægelse

Ubegrænset designfrihed

Hurtig og nem montering

Det åbne facadesystem

Napsu er en facadeløsning med rene skarpe linjer, hurtig montage, lang levetid og bæredygtig dokumentation.

Det er et åbent facadesystem, ligesom Woodfac Click. Dog med den forskel, at Napsu er en facadeløsning med alulameller fremfor træ.

Det åbne system giver et fint indkig til bygningens bærende facade, som gør det muligt at komponere en levende arkitektur, skabt gennem lys, skygger, materialer og design.

Til systemet tilbydes hjørneløsninger, forskellige afdækningsprofiler, løsning til buede facader samt forstærkningsprofiler, der muliggør stort frit spænd både horisontalt og vertikalt.

Napsu er også et ideelt system til teknikafskærmning. Det er både pænt og praktisk, og lamellerne fleksible design gør det muligt at opnå forskellige grader af afskærmning. Se mere her.

Simpel montering

Napsu er som at lege med lego!

Ganske simpelt fastgøres monteringsskinner på den bærende facade, hvorefter alulameller nemt og enkelt opsættes med et ‘click’.

Termisk bevægelse

Termisk bevægelse på en bygnings facade refererer til den naturlige udvidelse og sammentrækning, som materialer oplever som reaktion på ændringer i temperatur.

I alle vores facadeløsninger er der integreret termisk bevægelse, så systemernes enkeltkomponenter kan bevæge sig individuelt i forhold til hinanden. Dette sikrer, at der ikke forekommer indre spændinger, belastninger eller strukturelle skader i både enkeltkomponenter og som samlet facadeløsning.

Alulamel

Vi anvender kun certificeret Greenline Aluminium.

Greenline Aluminium er produceret af 100% indsamlet og genanvendt aluminium, og bruger kun 5% af den energi, der bruges til fremstilling af primær aluminium.

Aluminium er ekstremt formbart, hvilket betyder, at vi kan fremstille skræddersyedelameller, profiler og komponenter tilpasset hvert enkelt projekt.

Simpel montering

Termisk bevægelse

Alulamel

Parkeringshuse

Napsu er særlig velegnet til beklædning af parkeringshuse.

Med det åbne og designfrie facadesystem bliver det nemt at give parkeringshuse en vis wow-effekt. Vi tilbyder løsninger, der understøtter flotte arkitektoniske udformninger, og som matcher sine omgivelser.

Parkeringshuse kan fremstå utrolig flotte og designes med alle vores systemer og i kombination med anden beklædning end lameller.

Vi leverer også sikkerhedsværn til parkeringshuse, som med én løsning beskytter både mennesker og kollisioner. Læs mere om dette her.

Teknikafskærmning

Skjul og beskyt og gør det præsentabelt!

Napsu er ideelt til alle former for afskærmning og kan opsættes i det design, som man ønsker.

Nordisk Profil leverer afskærmning til mange forskellige formål som bl.a. tekniske installationer, diverse udstyr, renovations- og cykelskure, depotafskærmning eller andet, der skal skjules og måske aflåses.

Se nogle af de projekter, vi har leveret afskærmning til. Der er mange muligheder til al slags afskærmning. Læs mere her.

Styr på detaljen

Detaljegraden på en opsat facade er afgørende for et flot, unikt og skarpt look.

I Nordisk Profil har vi stort fokus på at give vores kunder en eksklusiv facadeløsning der i både valg af materialer, design og funktion formår at vække begejstring. Lameller er nøje udvalgt og skal leve op til vores strenge krav, så kun de bedste opsættes.

Særligt for facader fra Nordisk Profil er også monteringen, som er helt uden synlige skruer. Det giver facaden et rent og skarpt udtryk, som ikke spoleres af borehuller i de flotte trælameller.

Frihed til at vælge

Bygningers forskellighed, variation og enestående arkitektoniske udformninger er med til at gøre bybilledet levende og spændende.

Den udvikling ønsker Nordisk Profil at bidrage til ved at tilbyde fleksible og komplette facadeløsninger, der med sit ophængssystem, giver mulighed for at skabe kombinationsfacader med et varieret udtryk og design.

Napsu kan forenes med partielle løsninger og kombineres med eksempelvis perforerede plader, strækmetal, trapezplad­er, profilplader etc. Ligesom alle lameller kan monteres vertikalt som horisontalt og som buede facade. Dette giver et ganske blødt og organisk udtryk.

Det er ’frihed til vælge’ og frihed til at skabe de mest unikke facader.

Lavt klimaaftryk og unik levetid

Nordisk Profil har markedets eneste bæredygtige facadesystem med certificeret bæredygtig Greenline Aluminium.

Vi leverer Greenline certifikat og EPD-rapporter, der dokumenterer lavt klimaaftryk og markedets bedste EPD-værdier. Dette garanterer bæredygtigt byggeri.

Greenline Aluminium er produceret af 100% indsamlet og genanvendt aluminium og bruger kun 5% af den energi, der bruges til at fremstille primær aluminium.

Facader i aluminium kræver ingen vedligehold og har en forventet levetid på +70 år. Dog er aluminiums faktiske levetid ukendt, da 75% af al produceret aluminium stadig er i anvendelse, og mere end 50% stadig er i sin første form.

Let og robust facade

Aluminium er et meget let materiale og har et imponerende styrke-til-væg-forhold sammenlignet med mange andre konstruktionsmetaller som eksempelvis stål og andre materialer.

Det betyder, at vores lameller, profiler og komponenter er både lette og robuste, hvilket er en fordel på facader, hvor vægtreduktion kan være vigtig og ikke mindst en fordel, når facadeløsningen skal håndteres, transporteres og monteres.

Aluminium er også naturligt korrosionsbestandigt, hvilket gør det særdeles velegnet til udendørs facadeløsninger, da aluminium ikke nedbrydes over tid. Hele 70 % af alt produceret aluminium forekommer stadig i deres første udgave.

Skal vi projektere?

Det er afgørende at komme godt fra start inden selve byggeriet går i gang. Projekteringsprocessen skal ses som byggeriets første og meget vigtige byggeklodser – og de byggeklodser, kan du overlade trygt og risikofrit til Nordisk Profil.

Du er garanteret specialistprojektering og professionel rådgivning fra idé til opsat og fuldendt facade.

Læs mere her.

Projekter

DTU Lyngby

Boulevardhuset

Pelican Storage

Stigsborg