Syrenhaven

Arkitekt: Sofie Overgaard

Facadesystem: Woodfac Panel

Trælameller i større eller mindre omfang kan tilføre nybyggeri såvel som renovering et æstetisk islæt.

Et godt eksempel på træets smukke anvendelse til et nybyggeri, er Syrenhaven i Havdrup. Her er rækkehusene beklædt og dekoreret med lameller i fyrretræ, som står i flot kontrast til boligernes moderne funkisstil i grå mursten.

Til boligerne er valgt Woodfac Panel, der fungerer som en lukket klimaskærm og beskytter bygningen. Lamellerne måler 34x34 mm og er opsat med en cc-afstand på 70 mm.

Særligt for et facadesystem fra Nordisk Profil er den simple montering uden synlige skruer og med indbygget termisk bevægelse. Ligeledes er lamellernes Thermo-D-behandling med til at sikre, at lamellerne optager mindre fugt, hvilket øger deres formstabilitet og modstandsdygtighed over for råd og svamp.

Lamellerne patinerer smukt over tid i grålige nuancer. Men er der ønske om at patinere lamellerne i en ensartet fremtoning inden opsætning er det også muligt. Nordisk Profil tilbyder naturlig præpatinering af valgfrie trælameller og står for patineringsprocessen fra produktionsstart til monteringsklare lameller.