Cronhammer P-hus

Arkitekt: Årstiderne Arkitekter / Sweco

Facadesystem: Woodfac Click

Det store flotte parkeringshus i Vejle er trods sin størrelse en fryd for øjet og en arkitektonisk perle inden for parkeringshuse.

Det iøjnefaldende ved denne bygning er - udover sin størrelse - udførelsen med trælameller som det bærende facadeelement.

Vi producerer og leverer facadeløsninger til mange parkeringshuse, men oftest vælges aluminium som det primære materiale eller en kombination af begge.

Men her er det arkitektoniske udtryk skabt med vores Woodfac Click løsning, hvor lameller på 140x42 mm og en cc-afstand på 300 mm er opsat i en kombination med cortenplader.

Det spændende og helt særlige er egentlig ikke valget af træ, da det både er klimavenligt, brandsikkert og formstabilt og således egner sig perfekt til et byggeri som dette. Faktisk er det særlige lamellernes opsætning.

De forskudte lameller er monteret i en vinkel på 30° i kombination med lige lameller. Dette giver et flot arkitektonisk spil og med valget af træ, matcher det flot sine omgivelser.

Cronhammer understreger muligheden for designfrihed og muligheden for at få præcis den facade, som ønskes. Når vi fremhæver designfrihed, er det fordi, det netop er kendetegnet for alle vores løsninger og produkter. Vi har ingen standardløsninger og færdigproducerede metervarer på lager, men tilpasser hver eneste facade til ønskede arkitektoniske krav.